Muxhahidini duke e ndjek Hyrin
Hutbe Tema Lajme Ajete Hadithe Dua Tekbire Poezi Ilahije Foto Video

 

Muxhahidini duke e ndjek Hyrin

Disa vëllezër nga Nexhdi shkuan në Faluxha për Xhihad.Njëri prej tyre e tregon këtë ngjarje:

Ka qenë një vëlla s`bashku me atë në hendek. Vëllau tha, "Qka ndodh nëse plumbi më godet në gjoks?" Ai tha: "Pejgamberi (s.a.w.) ka thënë se Shehidi nuk ndien dhimbje prej goditjes e cila e mbyt atë, ndien vetëm sikurse mushkaja kur ta therr."

Ata ishin në hendek s`bashku, dhe luftimet u ashpërsuan. Vëllau shikoj jasht hendekut i gatshëm që ti godas Amerikanët, kur një plumb e goditi në ball dhe ra posht si Shehid inshAllah...

Vëllau që ishte me të më vonë pa një ëndërr, në të cilën e pa Sheidin dhe foli me atë. Ai tha, si tu duk kur u mbyte?

Sheidi i tregoj atij:

"Unë e ngrita kokën që të shikoj jasht hendekut, kur rastësisht pash pran meje njërën nga Hyrijat.Ajo më puthi mua dhe fluturoj, dhe unë u mundova që ta ndjeki.Ajo vazhdoi që të fluturoj në këtë drejtim dhe në atë drejtim, dhe unë vazhdova që ta ndjeki atë, derisa shikova posht dhe pasht tërë planetin e Tokës nën mua. Ishte atëherë kur e kuptova se kisha rënë Shehid..."

ALLAHU AKBAR... ALLAHUMMA INNA NAS'ALUKA SHAHADATAN FI SABILIKA... AMIN


burimi: www.qal3ah.org