NË TERRIN E SHPELLËS SË SAUDIS
Temat e fundit
NË TERRIN E SHPELLËS SË SAUDIS
Kushdo që e përmbush kërkesën e Tevhidit Do Të Hyjë Në Xhenet Pa Llogari
- Si të qaj nga frika e Allahut?
- E drejta e kopjimit sipas Sheriatit
- Rrëfimi i një motre
- El-Vela vel-Berra
Miqësi / Armiqësi
- Letër drejtuar Allahut s.v.t. nga biri i Shehidit
Lajmet e fundit
Këndi i Fetvave
Ibni Tejmija
Muhamed Abdulvehabit

Abu Basir Mustafa Halimah

Naasir al-Fahd
Muhammed Salih Al-Munaxhid
Abu Hamza al-Misri
Temat më të lexuara
- Fetva pėr regjimin e Arabis Saudite
- Musai dhe faraonet e shekullit 21

- Rrëmbimi i Arabis

Terrori mbi muslimanet
- Fetva per 11 shtatorin
- Meka nėn shėnjestėr
Të Burgosurit
Lidhje
Supportes of Shareeah
Islamic Awakening
Kavkaz center
Cageprisoners
Ansar Shariah
Maktab al Xhihad
Edukimi i fëmijut
Kuran pėr fėmijė
Si të falemi (Video)
Video për fëmijë
 
 
 

Thënje XhihadiUnë do të kisha dëshir që të bie shehid në rrugën e Allahut dhe pastaj të ringjallem dhe pastaj të bie shehid, dhe pastaj të ringjallem përsëri dhe pastaj të bie shehid dhe pastaj të ringjallem përsëri dhe pastaj të bie shehid.
Muhamedi a.s.

"Unë po vdes sikurse që vdes devja.Unë po vdes në shtrat, në turp.Syt e frikacakut nuk mbyllen qoft edhe në gjumë." Halid bin Velidi

"Kur Lajmëtari i Allahut, mbi të cilin qoft paqja dhe bekimi i Allahut, të quajti Shpata e Allahut, ai paracaktoj se ti nuk do të bije (vdesish) në betejë.Po të ishe mbytur prej një kafiri do të kishte kuptimin se shpata e Allahut ishte thyer nga njeri prej armiqëve të Allahut; dhe ajo kurr nuk kishte për të qenë." nga një shok i Halid bin Velidit për Halid bin Velidin.

"O ju që e kryeni namazin në xhamin e shenjët!
Po të ishit dëshmitar për neve në fushbetejë
Ju do ta dini atë se, adhurimi juaj është lojë fëmijësh,
Në krahasim me Xhihadin tonë.
Për gjdo lotë që ju keni derdhur mbi mollëzat tuaja,
Ne në vend të asaj kemi derdhur gjak mbi gjoksat tonë.
Ju po luani me adhurimin tuaj,
Përderisa adhuruesit ofrojn adhurimin e tyre,
Muxhahidinët ofrojn gjakun dhe vetën e tyre."
Abdullah Ibn Mubarak i shkruajti në letër Al-Fudajl Ibn Ijaadh


"O ju Musliman! Ju keni fjetur kohë të gjatë, mjaft gjatë që tiranat ta marrin kontrollën ndaj juve. Ju keni pranuar të jetoni si skllav dhe ju keni nënshtuar tiranëve. Tani ka ardhur koha që të revoltoheni dhe ti shkatrroni prangat e skllavëris."-Sheih Azzam rh.

 

"Ne jemi terrorist, dhe terrori është obligim në librin e Allahut. Le ta dijë perëndimi dhe lindja se ne jemi terrorisT dhe ne shkaktojm frik.


"Kundër tyre përgaditeni forcën tuaj më së shumti nga fuqia juaj.Duke përfshirë mjetet e luftës që të goditni terror në (zemrat) e armikut të Allahut dhe armiqëve tuaj. . ." (8:60)
Pra Terrori është obligim në akide e Allahut SWT" [Sheih Abdullah Azzem]

 

"O ju Muslimane! Keni kujdes nga luksi, se është armik i Xhihadit dhe i shkakton vdekje shpirtit njerzor. Keni kujdes nga komoditetet e ndryshme dhe përqëndrohu në nevojat kryesore.
Edukoni fëmijët që të jenë trima dhe guximtarë.

Le të jenë shtëpiat tuaj venede të luajëve e jo ferma pulash në të cilat bijët tuaj do të ushqehen dhe pastaj të prehen nga tiranët sikurse dhenë. Futni në zemrat e bijëve tuaj dashurin për Xhihad dhe dashurin për fushëbetej.Ndani problemet e Umetit Musliman. Jeto një ditë të javës sikurse jeta e refugjatëve dhe Muxhahidinëve.Ata jetojnë me bukë të thatë dhe qaj."(Testamenti i Sheik Azzam)Lajme nga Kosova
- Kisha e ferizajit dërgon 56 fëmijë Musliman për në Itali
- Ibrahim Rugova Atributet e Allahut ia mvesh Lekës së par
- RTK-ja burimi i korruptimit të mendjeve dhe zemrave të Muslimanëve
- Kosova, Fushëbetej e Nderit
- Po lulëzojn shtëpiat publike në Kosovë

NË TERRIN E SHPELLËS SË SAUDIS


Dëshmia e një dëshmitari të torturuar në burgun saudit. Nuk e di se qfarë të them në fillim dhe si të filloj këtë tregim por e gjejë vetën të forcuar që të tregoj të vërtetën, dhe të njoftoj botën për regjimin hipokrit më të madhë në këtë figur të botës. S`kam fjalë se si ta përshkruaj se qfar ka ndodhur.


U ktheva nga Xhihadi në Afganistan që shkova të ju ndihmoj vëllezërve musliman të shtypur, dhe të përmbushi detyrën e Allahut (subhane va tala). Një natë isha duke fjetur në shtëpi me familjen time në (Al Khobar) në provincën jugore të mbretëris në arabi saudite.Familja ime ndëgjoi një trokitje të lartë që i trembi ata, vëllau im shkoj që ta hapte derën, vizituesit hyrën me forcë dhe e mbështetën atë ndaj murit.


Poashtu ata i zgjuan antarët e familjes sime të tjerë dhe i mbështetën ndaj murit.Ata më zgjuan me forcë dhe më ngrehën për rroba dhe më mbështetën ndaj murit.Ata filluan të më fyejn;bir kurve, ti qen, ku janë armët në shtëpin tënde? Ju thashë atyre që nuk kamë armë në shtëpin time! Pastaj ata filluan të më rrafin, në sy të familjes sime. Filluan të kontrollojnë shtëpin time, ata mi vurën prangat më dërguan me automjet në selin kryesore të shërbimit sekret.


Kur arritëm atje ata më nxorrën me forcë nga automjeti dhe më dërguan në një nga dhomat. Në atë dhomë ata më hoqën të gjitha rrobat, dhe filluan të qeshin me pjesët private të trupit tim. Kur i pyeta ata se pse po bëni kështu?Ata thanë që është mënyra e procedurës.Ata mi dhanë rrobat dhe më dërguan në një dhomë tjetër dhe më thanë që të pres aty.Dhoma ishte shumë e ftohët, dhe prita aty njëmbëdhjet orë gjersa erdhi dikush.


Më kishte zënë gjumi në karrigë dhe më zgjoi një shuplak që më ra në fytyrën time.Dhe dikush më tha ;si mund të flesh o qen ai filloj të më fyej; më thërriste; homoseksual, që bënë seks me nënën tënde dhe me motrën tënde.I thash atij mos thuaj ashtu, nuk ësht ë lejuar në Islam. Ai u bëri një gjest rojeve që të më qëllonin mua, ata më qëlluan disa herë.Dhe ai tha; mos më mëso ti dua ne e dimë më mirë se ti. Në atë moment tre oficer hyrën dhe emrat e tyre janë; Ahamd-Muhammad-Al Ba"aadee, Nida Al Ateibi, Samir Rushid Al Qahtani. ata të gjithë ishin edukuar në USA (AMERIKE)


Ata u ulën dhe kur më panë thanë; fëtyra e tijë nuk i përshtatet interrogimit, pasi që fëtyra ime nuk është mjaft e gjakosur. Dhe një ushtar i madhë erdhi dhe më qëlloi në fytyrë disa herë gjersa më doli gjaku. Dhe pasandej ata më pyetën; ku je mësuar të bëhesh Muxhahidin? Ju thashë atyre nga libri i Allahut dhe Suneti i Pejgamberit (sala Allahu, alejhi va salam) dhe ata thanë gënjeshtar gënjeshtar, Libri dhe Sunah nuk të thanë ty që ti të mohosh drejtuesit e muslimanëve dhe të luftosh shtetin islam.


Dhe ata thanë ti mos fol, vetëm ne flasim. Më pyetën me qindra pyetje të tjera për nëntë orë, nga disa ato pyetje erdhi në fjalë Sheik Abdullah Azemi (shehidi) martiri,dijetari i Muxhahidinëve në Afganistan. Ju thashë atyre që shteti saudit e kishte përshkruar një pamjë të mirë ndaj tijë në media.

Njëri nga oficerët (Ahamad Al Ba"aadee) tha; ne e dimë të vërtetën për Abdullah Azemin, ai i ka thirrë të gjithë djemt e rinjë pa mjekrra në afganistan që të bëjnë akte homoseksuale në mes të Xhihadit. Pastaj i pyeta ata se pse jam këtu? Dua ta di. Më mirë të mos kishe pyetur ata më thanë, po duket qe sikur ti s`paske mbledh mend në rritjen tënde.


Dhe ata ju dhanë urdhër rojeve jepni mend; dhe rojet më rrafën gjersa oficeri tha mjaft.Pastaj më hudhën në një qeli. Ditën tjetër erdhën dhe më pyetën se pse shkove në xhihad? Ju thash atyre që shkova në xhihad të ju ndihmoj muslimanëve, dhe të arrij fitore nga kafirat (pabesimtarëve). Më thanë gënjeshtar; ti dëshiron ta hudhësh posht regjimin saudit? Unë thashë që nuk është ë vërtet. Dhe ata më pyetën për gjasht orë.


Më pyetën se ku i kisha fshehur armët dhe eksplozivët? Ju thashë atyre që nuk kam asnjë nga këto gjëra. I urdhëruan rojet që të më dërgonin në një dhomë tjetër dhe që të qëndroj aty gjersa të më lajmëronin. Unë mendova që do të më mbanin vetëm një ditë por në fakt ata më bënë që të qëndroj aty për tetë ditë. Më jipnin vetëm ujë por jo ushqim dhe nuk lejonin që të flija. Kur isha duke u falur (salah) rrija më shumë se sa duhej për tu falur sepse doja të pushoja trupin nga lodhja.


Dhe një nga oficerët vinte dhe më shkelmonte në fyt dhe thoshte; mos u vono në falje aq shumë qohu, ai po ashtu më fyenta.E bëntë këtë kur isha duke u falur (salah), pas tetë ditëve ndihesha që isha afër vdekjes sime, pasi që nuk kisha ushqim dhe të flejtur për tetë ditë. Njëri nga oficerët erdhi dhë më thërriste; më dha ushqim dhe ujë dhe tha; tani pasi që ne të shpëtuam nga vdekja, ti do të flasësh dhe do të na tregosh se ku janë armët dhe explozivët? Nuk e di pasi që nuk kam asgjë.


Thanë se po dukesh që ti spaske mbledh mend ende. Më dërguan në një dhomë dhe më ulën në një karrigë dhe mi vurën disa elektroda në duart dhe këmbët e mia.Oficerët i ndezën ato në 30 volt dhe më pyesnin se ku janë armët dhe explozivët. I thashë vetëvetës që nuk do të përgjigjem përveq; La ilaha ill Allah. Ndërsa ata e rrisnin voltën në 60v dhe në 90v dhe gjerë në 120v kur arriti në 150volt rash i alivanosur. U zgjova mbas një dite dhe më dërguan në të njëjtën dhomë, dhe më hodhën ujë të ftohët që të më përgatisnin për shok elektrik.


Ne atë moment unë thashë; mirë do të ju tregoj se ku janë armët dhe explozivët! Ata më pyetën ku? Dhe unë thash i kam lënë në afganistan, dhe filluan prap të më rrafin dhe me fyenin. Për dy ditë nuk më kishin dhënë ushqim.dhe një nga oficerët më pyeti se a do të haj ndonjë gjë? U përgjigja afirmativ.

Ai më pyeti se nga cili restorant do të hashë? U përgjigja Mashallah ju keni shërbim me pes yje këtu? Ai tha në fakt ti do të shofësh që ne kemi shërbim me dhjet yje dhe ai filloj të qeshët. Unë mendoja se pse po qeshet ai! Ai më dërgoi te një dhomë dhe më pyeti se qfar do të hash? Unë thashë; chees burger ( hamburger me djath) nga Hardis.ai tha diqka tjetër? Unë thashë patate franceze, ai pyeti edhe ndonjë gjë tjetër? Unë thashë pepsi, ai prap më pyeti se a dua ndonjë gjë tjetër? Dhe unë u përgjigja kjo mjafton dhe ai tha; si thua ti që ne të sjellim edhe një APPLE PIE, unë thashë po po sjellë edhe atë, ai tha prit këtu dhe doli nga dhoma.
Pas ca kohe ai u kthye me katër njerëz të mëdhenjë dhe të mbushur.

Ai u drejtua nga ata njerëzit dhe tha; ky është cheesburgeri, patate franceze, pepsi, dhe një APPLE PIE (mollë e pjekur) këta do të servojnë ushqimin ty Inshallah.


Isha ulur në karrigë me duar të lëshuara në tavolinë, njeriu që ai e quante cheesburger erdhi dhe më ra me një shkop në duart e mia që i kisha në tavolinë gjersa duart u bërën të murra, oficeri më tha që a e kisha hëngër cheesburgerin e mbushur.Doja të thoja po por isha shumë me dhimbje që s`mundesha të përgjigjesha. Patate franceze, ai i solli me vete tre shkopinjë dhe tha; këta duhen të thyhen sot. Ai filloj të më rrafë mbrapa në shpinën time.


Me mëshirë të Allahut të gjithë tre shkopinjët u thyen shumë shpejt, nuk e di sa herë ai më qëlloi mua pasi që mbas qëllimit të tret nuk ndieja dhimbje më. Pastaj "erdhi pepsi"dhe "apple pie" ata më vurën me shpin për tavoline dhe sollën një gjë që dihet si "falakah" ësht një gjë e shkurtër dhe e trash nga druri me një litar e zgjatur nga fundi gjerë në fillim.


Ata i futën këmbët e mia në litar dhe e sillshin litarin ndaj këmbëve dhe litari mi shtrëngonte këmbët e mia, gjdo person e mbante litarin gjersa mi vënë këmbët në ajr. Dhe një person tjetër erdhi me një shkop të hollë dhe të gjatë mi rrahi shuplakat e këmbëve gjersa ato u mbuluan me gjak, me këtë rezultat s`kisha mundësi që të ngrihesha për gjasht ditë sepse shuplakat e këmbëve ishin të shqyera.

U lutesha atyre që të ndalnin por ata vazhdonin të më rrafëshin, pas katër ore torturimi ata ndaluan dhe lanë dhomën. Oficeri u kthye dhe me pyeti se a dua ndonjë ushqim unë thashë; jo jam i mbushur. Ai tha se a dua ndonje torte si dezert mbas ushqimit?


Isha shumë i nevrikosur dhe ju përgjigja; shporru o kafir! O qen o dexhall, ti agjent amerikan, ti agjent izraelit, ti lutës i kryqit. Ai shuplakoj duart e tijë dy herë dhe tre njerëz hyrën me tre akvarium me ujë, në gjdo akvarium aty ishte një gjarpër. Ai më ngacmoj, a ti lëshojm këta (gjarpërinjët) të lëm ty dhe ne të shkojm? A ti lëshojm? Unë jam kafir apo? Unë jam qen apo? Ne do ti lëshojmë (gjarpërinjët) dhe poashtu do ti sjellim ca skorpion, njëri nga gjarpërinjët ishte i trash sa dora ime, dhe njëri ishte kobra.


Ata do të argëtojnë ty ai tha dhe ai dha urdhërin që të hapet akvariumi me xhamë. Isha shumë i frikësuar, dhe e thirra ate. Fillova të qaj dhe thashë; do të tregoj gjithqka dhe s`do të fshehi asgjë nga ti vetëm largoj këta gjarpërinjë nga këtu.Oficeri ishte shumë i lumtur.


Ai më preku mjekrrën dhe kokën dhe tha mashallah ti je djal i mirë tani. Ti je bërë shumë me mend tani ai filloj ti fshijë lotët e mijë mos qaj fëmij i vogël unë jam si babai yt. Ju luta Allahut për durim me këtë njeri. Ata më zgidhën dhe ju thashë që nuk mund të eci, oficeri tha mos u brengos ne jemi në shërbimin tënd dhe ju dha urdhër tjerëve që të më dërgonin te dhoma e interrogacionit. Tani më isha psiqikisht i shatërruar.


Ju dhashë informacione për vëllezërit(muxhahidinë) por jo gjithqka dhe Allahu e di që nuk ju kam treguar të gjitha, gjersa arrita të shkatrrimi psikologjik. Për atë që e lexon këtë dëshmi time, nuk është si ai që e ka përjetuar këtë ngjarje.


E lusë Allahun të më falë në ditën e kijametit. Ky është një raport ekskluziv mos e mohoni këtë mesazh pasi që do të pyetni në ditën e kijametit.


Dërgoni letra proteste te ambasadat saudite dhe kërkoni lirimin e 11,000 muxhahidinëve të burgosur në burgun saudit. Të pa gjykuar.


Ndihmojuni vëllezërve tuaj në kohën e duhur, dhe Allahu do të ju ndihmoj juve në kohën e duhur.

burimi: azzam.com


përkhtyer nga Shahin Abdullah Begolli

Pyetje dhe Pergjigje

Abu Hamza al-Misri