Rrëfimi i një motre

 

Rrëfimi i një motre

"Grat dhe fëmijët e shtëpis vrapuan me tmerr shkallëve tatpjet.Në katin e fundit, gjendeshin dy dhoma të vogëla dhe një paradhomë e ngusht,ndërsa qileri i cili kishte të njëjtën madhësi ishte i zbrazët.Në këtë dhomë jemi fshehur 24 vetë së bashku me 8 fëmijë .

"Hapat ndëgjoheshin para derës dhe pastaj u ndëgjuan zërat e dy ose tre burrave.Për disa sekonda para së të hapej dera, ne u munduam që të falemi duke qenë në këmbë... por pastaj pamë fytyra të tmerrëshme që na shikonin.

"Fëmijet u muarrën prej nesh, duke bërtit. Qka kishim ne për të bërë? Rri qetë! Shpreso! Bënë dua! O Allah, të lutem mbroj fëmijët.

"Unë shikoja në heshtje,derisa bëhej shkatrrim.Shkatrrimi ishte pjes normale e taktikës së tyre frikësuese.Në disa mënyra , na tërhiqeshin zhagas dhe na hudhnin shkallëve dhë disa prëj neve u muarrën jasht. Ka qenë rreth orës 15 dhe dielli ishte shumë i nxeht. Al Anba’in zihej."

"Rrobat e Nadias ishin shkyer dhe ajo nuk kishte këpuca në këmbë- flokët e saj gjendeshin në gjdo vend! Ajo ende mbante foshnjën e saj shumë afër veti, dhe lotët e kishin goditur atë dhe fytyra e saj ishte e paluhatshme. Duar të tmerrshme dhe të gjata u zgjatën për ta arritur atë dhe ajo ju lutej për jetën e foshnjës së saj! Unë rastësisht ndija të ftohët.Unë fillova me kujdes të shkoj tërheqazi kah Nadia, me duart e mija të hapura. Dikund në thellsi të mendjes sime, kisha një mendim se ndoshta më sëpaku do të kisha mundësi që ta marr fëmijun.Derisa unë ia lëshova një shikim fytyrës së Nadias, ata e kishin ngulur fëmijun në një bajonet të tyre.Nëna e tij lëshoj bërtimën më të tmerrshme, para se të hudhej për dysheme! Allahu Ekber! Allahu Ekber! Allahu Ekber! gjaku shpërthej nga plagët e shumta te saj. Syt e saj ishin të zi dhe ajo nuk ishte më. Shpirti i saj u lirua.

"Ishte rendi im tani! Ata rastësisht u trazuan nga diqka që unë smund ta shihja.Unë u tërhjeka në heshtje zvarr në të djatht dhe kuptova se Naxhla ishte në ballkonin e katit të gjasht.Ajo nuk kishte asgjë veshur përveq kamishës (fustan i gjatë).Ajo ngjitej lart, në skaj dhe qëndroi aty, si në staz, këmbët e saja të gjveshura dhe të nxira dridheshin.Duke kërcyer, ajo e luti Allahun që të ia fal.

"Unë fillova që të vrapoj kah rruga kryesore, por ishte e kot. Unë u lidha mbrapa automjetit ushtarak, ku gjendeshin edhe 11 gra tjera, motra Muslimane.Të gjitha neve na ishte hequr mbuloja e jashtme që ishte modestia jonë!!!

"Kampet Përqëndruese që ishin nën tokë në shkretin, më së shumti ju përngjajn xhehenemit në tokë.Ato janë të errëta, dhe gjdohere me shumë njerëz të grumbulluar dhe erë të keqe dhe të ndyt. Na shikojn 24 orë në ditë, duke u kënaqur me kënaqësi të prishur gjatë mjekimeve dhe qështjeve tona private.Ushqimi ynë zakonisht ka qenë një enë me fasule duke gurgulluar, dhe një pjes të bukës së thatë, në ditje.Fasulja gurgullonte sepse ishte zier para 3 ose 4 ditë përpara dhe është lënë në diell që të fermentohet.
"Dhunimet dhe rrahjet janë pjes normale të së përditshmes në këto gropa të xhehenemit.Por skena më e rënd ka qenë, kur jemi detyruar që të parakalojm të xhveshura dhe zvarr, pran qelijave dhe vëllezërit tanë silleshin që ta deshmojn "sportin e përditshëm"!!!

"Ndoshta ju mund të pyetni, qfar krimi kemi bërë! Mos ishim ne terrorist? Mos ishim fajtore për tradhti? Mos kemi vrar të tjerët?" Jo, ne nuk i kemi bërë asnjërën nga këto gjëra! Krimi i vetëm ka qenë, nëse mund te thuhet të jetë ashtu, ka qenë fakti se ne ishim (dhe ende jemi) Muslimane që e praktikojn fenë, elhamdulilah.Disa prej neve ka ndodh që të jemë grat e vëllezërve praktikues Musliman.

"Ne nuk ishim të njohura në publik se kemi folur haptazi, por ne takoheshim gjdo mbrëmje për namaz me xhemat dhe që të lexojm Kuran, ne kërkonim nga fëmijët që mos ta lënë namazin duke qenë në shkoll, dhe vajzat tona sikurse ne bartnin hixhab.

"Burrat tonë u zhdukën pa gjurmë, fëmijët tanë përqeshen dhe nënqmohen dhe ndonjeher ia ndalojn shkollimin. Ne jemi objekt për gjdo lloj dhe për të gjitha të cekurat barbare të mëparshme, dhe sot ky është Egjipti.

"Si e lodhur por Muslimane me plotbesim dhe praktikim, në emër të të gjitha motrave tjera unë kërkoj mbrojtjen e vëllezërve tanë, ku pas të gjithave , Allahu thotë, janë të drejtat tona.Ne ju bëjmë lutje që të gjithë juve."