Të rritësh Muxhahidinë
Hutbe Tema Lajme Ajete Hadithe Dua Tekbire Poezi Ilahije Foto Video
Të rritësh Muxhahidinë

Në Xhami Imami i pyeti një grup të fëmijëve të rinjë për ambiciet e tyre.Njëri dëshiron të bëhet mjek, njëri pilot, ndërs një tjetër Alim. Ai vrejti një djalosh të dobët në qosh dhe e pyeti atë "Qka dëshiron të bëhesh kur të rritesh?" Djaloshi me turp u ngrit lart. Me një zë të paluhatshëm ai u përgjigj "Unë kam dëshirë të bëhem Muxhahidin dhe të vdes si Shehid." Të përqeshurit e fëmijëve tjerë ishte vështir të fshihej. Ai vrapon në shtëpi, ku nëna e tij ia fshinte lotët dhe e luste Allahun që tia plotësonte dëshirën e tij.

Pas shumë viteve, ai udhëton në luginën e Kashmirit me të ftohëtit dhe thellësin e tij. Ishte një natë shumë e errët, dhe ai ishte në gjendje gadishmërie ndaj gjdo zëri në terr. Ai mundohet që ti ulë rrahjet e zemrës së tij, ndaj gjdo shpendi tronditës, dhe ndaj gjdo mortaje të ndezur. Edhe përkundër dëshirës së tij mendja këthehet tek ata që i kishte lënë mbrapa. A po e ndien mungesën e tij vajza e tij? A do ta shef atë përsëri? Ai merakoset për shtatëzanin e vështir të gruas së tij. Ai e kujton të qeshurit e saj gjatë shakave të tija të rëndomta. Nëna e tij brengosej për të se ishte shumë i dobët; ndërsa baban e tij duke e këshilluar se autoja e tij do të bëhet vdekja e tij. Duket të jetë si një jetë tjetër.

Raketimi u intensifikua. Duke hapur zjarr me kalashnikovin e tij, ai qante; dhe e luste Zotin e Tij që të ia dhuroj Shehidllëkun që e kishte dëshiruar që nga fëmijërija. Ana e prapme e xhaketës u shëndërrua në ngjyrë të kuqe të ndritshme. Duke u lëshuar posht në sexhde, ai përshpëriste "Allahu Ekber". Shpirti i tij butësisht e lëshon trupin e tij për të banuar në zemrën e zogjëve të gjelbër në Xhennet.

Katër mijë kilometra larg, një djal i lind gruas së tij. Familja i rrah qepallat e përlotura në kujtes të imazhit të pasqyruar të birit dhe burrit të tyre. Kur atyre ju arrin lajmi i Shehidllëkut të tij, ata qëllohen me brengosje, por përsëri të durueshëm ndaj lajmit. Shokët dhe të afërmit janë të habitur ndaj paluhatshmëris së tyre; se si ata janë të vendosur se si fëmijët e tij do ti nderojn kujtimet e tija dhe do te jetojnë sipas shembullit të tij.

Pas disa viteve, në të njëjtën Xhami , një Imam tjetër e pyet një djalosh tjetër: "Qka dëshiron të bëhesh kur të rritesh." Djaloshi përgjigjet: "Unë kam dëshirë të bëhem Muxhahidin dhe të vdes si Shehid." Të përqeshurit e klasës ishte vështir të fshihej, por ai nuk merakosej. Përkundrazi, ai mendon për ngjarjet të cilat nëna e tij ia kishte treguar në lidhje me babain e tij të cilin kurr nuk e kishte takuar. Kur këta të njëjtit shok të klasës një ditë do të punojn nëpër banka duke u kënaqur me rehatin, ai do të merr rrugën e njëjt, që ta luftoj të njëjtin armik, dhe inshAllah ti bashkangjitet babait të tij si Shehid, s`bashku përgjithmon në Xhennet, në të vërtet ai e ka arritur suksesin më të lartë.

Si i rrisim ne fëmijët tanë?

Pejgamberi është lideri ynë.
Kurani është ligji ynë.
Xhihadi është rruga jonë.

"Jeto sa të kesh mundësi se me të vërtet do ta shijosh vdekjen, dashuro cilindo që dëshiron se me të vërtet një ditë do ta shijosh ndarjen e tij, bënë qkado që dëshiron dhe se do të gjykohesh sipas tyre."